Norwegian overvejer at købe Monarch Airlines

Det britiske lavprisselskab er angiveligt næste selskab, som Norwegians topchef Bjørn Kjos har i kikkerten.

Monarch Airlines undersøger muligheden for at sælge hele eller dele af virksomheden, og Norwegian skal have forhandlet med flyselskabet om et muligt opkøb, skriver nyhedsbureauet Press Association (PA) baseret på anonyme kilder.

”Det er spekulationer, vi ikke kommenterer, men det er ingen hemmelighed, at Storbritannien er et vigtigt marked for Norwegian, hvor vi har ambitiøse vækstplaner, ikke mindst på interkontinentale ruter”, siger talsperson Astrid Mannion-Gibson til E24.

Monarch er ejet af det private investeringsfond Greybull Capital, som har hyret KPMG for at undersøge mulighederne for at sælge kortdistancedriften, for at kunne koncentrere sig om de mere lukrative langruter.

I fjor fik selskabet en redningspakke på 165 millioner pund, bl.a. fra sin største ejer Greybull Capital og flyproducenten Boeing. En del af aftalen var en købsaftale med Boeing, som inkluderer 45 nye fly.

Tidligere skrev Sky News, at Monarch Airlines arbejdede med en stor gennemgang af selskabet, bl.a. for at overveje en omstrukturering eller salg af hele eller dele af virksomheden. Årsagen er, at lavprisselskaberne i Europa, som dækker at kortdistanceruterne ikke giver lige så store indtægter, som de gjorde.

Monarch har 2.500 ansatte og base på Luton Airport nord for London.