Norwegian på udkig efter LOT

dreamlinerKriseramte polske LOT skal privatiseres, og Norwegian er i færd med at indhente informationer om det statsejede flyselskab – muligvis med køb for øje.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv kan Norwegians topchef, Bjørn Kjos, muligvis være interesseret i at komme med et købstilbud på det polske flyselskab, skriver avisen.dk.

Han var i Polen i weekenden for at besøge finansministeren i Warszawa. Ifølge polsk presse handlede samtalen om privatisering af selskabet, som har det vanskeligt, og formentlig kan overtages relativt billigt.

”Jeg kan bekræfte, at Bjørn Kjos har været til møde med polske myndigheder. Indholdet i samtalerne kan jeg ikke sige noget om, siger Norwegians kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånevik.

”Polens statsminister har forberedt et lovforslag om, at staten skal kunne eje under 51% af LOT i fremtiden, og eventuelt sælge helt ud. Loven kan blive godkendt i løbet af få uger”, siger en talsmand for det polske finansministerium.

Norwegian betegnes som et økonomisk sundt flyselskab med et overskud før skat i 2012 på over 620 millioner kroner. Selskabet udvider sin flåde med 17 nye Boeing-fly i år – heraf tre Dreamliners. LOT har allerede to Boeing 787 Dreamlinere i sin flåde og har bestilt yderligere seks.

LOT er ligesom SAS medlem af Star Alliancen.