Norwegian presser SAS

Aktieanalytiker i Danske Markets Johannes Møller, vurderer i den svenske netavis di.se, at den nuværende situation med aggressiv vækst for Norwegian og et tilsyneladende handlingslammet SAS kan blive meget alvorlig for det store skandinaviske flyselskab, skriver business.dk.

 

Han beskriver det som en væsentlig trussel, hvis Norwegian kommer i gang med sine lavprisplaner på langdistancerne. Det kan tvinge SAS tilbage på dette område, hvilket kan få ydeligere negative konsekvenser for andre af SAS aktiviteter.

Ifølge Norwegians ejer, Bjørn Kjos, vil man etablere et nyt selskab til langdistanceflyvning. Det skal formentlig noteres på Stockholms Børs og danne baggrund for blandt andet flyvninger til USA for 1.500 kroner, men også med flyvninger til Bangkok og andre, givtige langdistancedestinationer.

 

SAS forhåbninger om at blive overtaget af Lufthansa mener Johannes Møller har ret lange udsigter, idet Lufthansa arbejder hårdt på lønsomhed for sine seneste anskaffelser, Austrian, Brussels og bmi, så med hensyn til SAS sker der formentlig ingenting i hvert fald de kommende 12 måneder.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.