Norwegians bedste kvartalsresultat

 

Bjørn Kjos.

 

Resultatet før skat er på næsten 900 millioner norske kroner og dermed selskabets bedste nogensinde og en forbedring på 187 millioner fra året før.

Norwegians nye fly har sparet selskabet for 28 millioner norske kroner i brændstof. Selskabets egne besparelser modvirkes af en ekstraregning på 25 millioner norske kroner som følge af flyveledermangel hos Avinor.

Norwegian havde knap 5,2 millioner passagerer i 3. kvartal 2012. Det er 580.000 flere end året før og ligeledes en rekord for selskabet. Kvartalets belægning blev 82% og RPK steg med 17%, mens ASK gik op med 20%.

”Vi er meget tilfredse med dette resultat, som er det bedste, vi har leveret i absolutte kroner. Tallene viser også, at kapacitetsvæksten har været godt tilpasset markedet. Belægningen holder sig høj, og trafikvæksten er meget god,” siger adm. direktør Bjørn Kjos. ”Vi har haft en del nødvendige omkostninger i dette kvartal knyttet til etableringen af nye baser i Thailand og i Spanien, samt øget produktion i Danmark, efter at Cimber gik konkurs. Omkostninger knyttet til selskabets vækst er vi forberedt på, men regningen for flyveledermanglen hos Avinor i sommer bør vi ikke have.”

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.