Nu har kun seks kommuner afgift for udeservering

udeservering-mad-restaurantTURISME: Efter Esbjerg og Helsingør har droppet afgift for restauranters udeservering, findes de nu kun hos seks af Danmarks 98 kommuner. Se her hvem de sidste seks er.

Frederikshavn og Aarhus kommuner i Jylland, Holbæk og Næstved på Sjælland, Guldborgsund kommune på Falster samt Bornholms kommune er nu de sidste seks kommuner i Danmark, der fortsat opkræver udeserveringsafgift.

Kommunerne har travlt med at lægge budgetter for 2017, og i Esbjerg og Helsingør er der gode nyheder til byernes cafeer og restauranter. Politikkerne har nemlig afskaffet udeserveringsafgiften.

”Udeserveringsafgiften er til skade for byliv og turisme. Caféer og restauranter skaber liv i gaden, og derfor glæder det os, at man nu har afskaffet udeserveringsafgiften i Esbjerg og Helsingør,” siger Jesper Bengtson, regionschef i Horesta.

Blot seks ud af 98 kommuner holder nu ved afgiften, og Jesper Bengtson håber, at de sidste også vil følge strømmen af byer, der kan se idéen med et stærkt byliv.