Ny aftale ændrer ventetid i lufthavnen

0

københavns lufthavn ventetid sikkerhedskontrolLUFTHAVNE: Den relativt nye aftale mellem de største flyselskaber i Københavns Lufthavn og lufthavnen betød ikke kun én fælles sikkerhedskontrol, for bl.a. indenrigsrejsende, men også ændring af den gennemsnitlige ventetid ved sikkerhedskontrollen. Lufthavnen afviser at produktet er blevet ringere.

En standby.dk-læser sendte i går foto fra Københavns Lufthavn, hvor der ses meget lang kø foran sikkerhedskontrollen ved middagstid. Men lufthavnens pressechef, Søren Hedegaard Nielsen, afviste, at der var problemer med for lidt bemanding af sikkerhedskontrollen.

”På det tidspunkt, fotoet fra jeres læser er taget, var 14 af de 18 spor i sikkerhedskontrollen åbne, og der var 12 minutters ventetid. Køen ser lang ud på billedet, men den bevæger sig, og ventetiden er indenfor normerne i den nye aftale med flyselskaberne,” sagde han.

Københavns Lufthavn har navnlig indgået den nye passageraftale med lufthavnens to største flyselskaber, SAS og Norwegian, der står for knap halvdelen af passagererne i lufthavnen. Som led i aftalen parkeres indenrigsfly nu, efter ønske fra SAS og Norwegian, i gateområder som før var forbeholdt udenrigsfly.

Tidligere var lufthavnens målsætning at 85 pct. af passagerer skulle være gennem sikkerhedskontrollen på 15 minutter. Disse idealtal gjaldt hele døgnet.

Som led i den nye aftale tilstræbes, at 90 pct. af de rejsende i myldretiderne – kl. 5-9 om morgenen og kl. 15-19 om eftermiddagen – inden for femten minutter er igennem sikkerhedskontrollen. Og resten fortsat inden for 20 minutter.

Halvdelen af de 30.000 passagerer, der i snit passerer lufthavnens sikkerhedskontrol i døgnet, kommer i de to peak-perioder.

Standby.dk har selv prøvet ændringerne den seneste måned. Til afgang én dag kunne man gå direkte til området hvor håndbagagen læsses op foran røntgen-maskinen, mens der den anden gang var ventetid på hele 20 minutter for at komme igennem.

Københavns Lufthavn er interesseret i, at passagererne venter mindst muligt foran sikkerhedskontrollen – dels pga. sit image, dels fordi hvert minut betyder mindre tid til at bruge i penge i transithallens butikker, spisesteder mm. Indtægterne fra dette område er en af lufthavnens største.

Den centrale sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn passeres årligt af ca. 10 mio. rejsende. Lufthavnens security-afdeling har ca. 1.000 medarbejdere, 75 pct. af disse arbejder i passagerkontrollen. En række flyselskaber betaler ekstra for at få sine premium-passagerer hurtigt igennem ved at bruge lufthavnens to ”hurtig-spor,” CPH Express. SAS har sit eget fast track.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz