Ny agenda skal øge vækst i Storkøbenhavn

sas-fly-københavns-lufthavnTURISME: Nyskabelsen Greater Copenhagen, de sjællandske regioner og Sydsverige, vil gøre det nemmere at besøge attraktioner. Samarbejdet skal tiltrække flyruter til Københavns Lufthavn.

Samspillet mellem land og by er afgørende for at få flere turister til Greater Copenhagen, mener regionsrådsformand, socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen. Hun har kritiseret regeringens nye turismestrategi for at være uambitiøs og ikke tage højde for samspillet mellem vækst i storbyturismen og vækst i resten af landet:

”Storbyturisme og kyst- og naturturisme er ikke modspillere, men medspillere. Det er vigtigt, at storby og land står centralt i Greater Copenhagen nye turismeambitionen,” siger hun og tilføjer:

”Vi skal samarbejde for at give turisterne oplevelse af, hvad den samlede metropol kan tilbyde – fra Michelin-mad i hovedstaden og shopping i Malmø til Kalundborgs femtårnede kirke, sandstrandene på Lolland og de store skove i Nordsjælland. Vi skal tiltrække flere flyruter og gøre, hvad vi kan for at åbne de udenlandske turisters øjne for, at vores metropol har rigtig meget at byde på, så de køber billet til København frem for Hamborg eller Stockholm.”

Greater Copenhagens bestyrelse godkendte sidste uge turismeambitionen. Målet er at tiltrække flere internationale turister og gøre det nemmere for dem at bevæge sig rundt i Greater Copenhagen. Turismeambitionen skal følges op af handlingsplan, der dog først konkretiserer initiativerne næste år.

Greater Copenhagen er et samarbejde mellem tre regioner og 79 kommuner i Skåne og Østdanmark.

Målt i omsætning er Region Hovedstaden den største turismeregion i Danmark med 40 pct. af den samlede omsætning på ca. 95 mia. kr.

Alene i hovedstaden skaber turismeindustrien omsætning for 38 mia. kr. årligt og giver over 43.000 arbejdspladser.