Ny analyse studerer danskernes rejsevaner

TURISME: Det danske analyseinstitut Epinion krydstjekker danskernes bookingadfærd og måden at søge information og inspiration til næste ferie. Disse er under hastig forandring, mener Epinion i sin seneste ’Sådan Rejser Danskerne’-analyse for 2016.

Forandringerne skyldes, ifølge Epinion, navnlig nye muligheder som stigende digitalisering skaber i inspirationsøgning og bookingadfærd. Samtidig holder vi flere og kortere ferier, hedder det.

På forskellige typer af ferierejser vil de underliggende forventninger og motiver for valget af rejse være meget uens, og den enkelte kan dermed have forskellige baggrunde for valget af rejse, noterer Epinion.

Behovet for opdateret viden om, hvordan segmenter i rejsemarkedet booker og holder ferie, samt hvilke forventninger og motiver de har, har aldrig været større for alle aktører i rejse- og turismebranchen, siger Epinion.

Derfor introduceres analysen ’Sådan Rejser Danskerne’, der med årlig rapport sætter fokus på danskernes rejsemønstre. Epinions undersøgelse kortlægger danskernes rejsemønstre- og adfærd i både Danmark og udlandet fordelt på en række ferietyper.

Rapporten indeholder over 100 sider, der bl.a. kortlægger danskernes rejsevaner- og adfærd det seneste år samt sætter fokus på deres fremtidige rejseintentioner.

Derudover indeholder analysen information om alt fra estimering af det samlede antal ferie- og forretningsrejser til danskerne kendskab til rejsebureauer, bookingportaler og flyselskaber.

Analysen ser også nærmere på forbruget på tværs af forskellige ferietyper, som især varierer på grund af ferielængde- og indhold.

Rejseanalysen er i 2017 baseret på 3.010 besvarelser og indeholder detaljeret information om 5.121 ferierejser, foretaget i 2016. En ferierejse er i denne analyse defineret som en rejse med minimum én overnatning i eller uden for Danmark.

Alle besvarelser er blevet vægtet i henhold til køn, alder og region for at opnå en repræsentativ fordeling i forhold til den danske befolkning.

Blandt emnerne i analysen er det samlede rejsemarked, forbruget på ferierejsen, rejsemønstre- og adfærd, fremtidige rejseintentioner, informationssøgning og bookingadfærd, kendskab til udbydere på markedet, aktiviteter på ferierejsen og baggrundsinformation.

De indsamlede data indeholder information om danskernes køn, alder, postnummer, husstandens årlige indkomst, uddannelse samt alderen for hjemmeboende børn.

Når rapporten er købt er der ingen opstartsomkostninger på særkørsler – kun for den tid, det tager at producere dem.

Se mere på hjemmesiden: www.epinion.dk

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.