Ny app giver dansk softwarefirma særpris

TEKNOLOGI: En aarhusiansk softwarevirksomhed får Danske Bank-specialprisen 2017 for sin møde-app First Agenda Assistant.

Danske Bank-specialprisen blev uddelt ved it-forums årskonference, hvor FirstAgenda var nomineret sammen med Colibo, Secoya, Digital Revisor, Mapflakes, SYD Dynamics og Bookbites.

FirstAgenda er en aarhusiansk softwarevirksomhed, der ifølge en pressemeddelelse bekæmper uproduktive møder med innovativ teknologi.

Virksomheden blev indstillet til prisen pga. af det seneste skud på produktstammen, Assistant. En møde-app, der automatiserer mødereferater ved hjælp af talegenkendelse og såkaldt ’machine learning’.

”Prisen styrker vores tro på, at vi er på rette vej, når branchen kan se effektiviseringspotentiale i den måde, vi holder møder på i dag,” siger Kasper Lyhr, direktør i FirstAgenda.

Ved bedømmelsen blev der lagt vægt på, at virksomheden klarer sig i konkurrencen med store virksomheder, at virksomheden har udviklet en nyskabende løsning med internationalt potentiale og at produktet/virksomheden løser en eller flere af digitaliseringens udfordringer.

Automatisering af mødereferater

FirstAgenda har siden 2015 udviklet teknologiske løsninger, der gør forberedelse, afholdelse og efterbehandling af ofte uproduktive og uorganiserede møder både nemmere og bedre, hedder det.

Med den seneste møde-app, Assistant, slipper man ifølge FirstAgenda for at skrive referater og sikrer samtidig, at viden fra møderne ikke går tabt.

Med et tryk på en knap begynder software at analysere talen på mødet. Ud fra analysen uddrages beslutninger, opgaver og temaer som automatisk bliver til et mødereferat.

Missionen er at minimere de ressourcer, der bruges på afholdelse af møder og ifølge direktøren for FirstAgenda er potentialet stort.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.