Ny app giver dansk softwarefirma særpris

TEKNOLOGI: En aarhusiansk softwarevirksomhed får Danske Bank-specialprisen 2017 for sin møde-app First Agenda Assistant.

Danske Bank-specialprisen blev uddelt ved it-forums årskonference, hvor FirstAgenda var nomineret sammen med Colibo, Secoya, Digital Revisor, Mapflakes, SYD Dynamics og Bookbites.

FirstAgenda er en aarhusiansk softwarevirksomhed, der ifølge en pressemeddelelse bekæmper uproduktive møder med innovativ teknologi.

Virksomheden blev indstillet til prisen pga. af det seneste skud på produktstammen, Assistant. En møde-app, der automatiserer mødereferater ved hjælp af talegenkendelse og såkaldt ’machine learning’.

”Prisen styrker vores tro på, at vi er på rette vej, når branchen kan se effektiviseringspotentiale i den måde, vi holder møder på i dag,” siger Kasper Lyhr, direktør i FirstAgenda.

Ved bedømmelsen blev der lagt vægt på, at virksomheden klarer sig i konkurrencen med store virksomheder, at virksomheden har udviklet en nyskabende løsning med internationalt potentiale og at produktet/virksomheden løser en eller flere af digitaliseringens udfordringer.

Automatisering af mødereferater

FirstAgenda har siden 2015 udviklet teknologiske løsninger, der gør forberedelse, afholdelse og efterbehandling af ofte uproduktive og uorganiserede møder både nemmere og bedre, hedder det.

Med den seneste møde-app, Assistant, slipper man ifølge FirstAgenda for at skrive referater og sikrer samtidig, at viden fra møderne ikke går tabt.

Med et tryk på en knap begynder software at analysere talen på mødet. Ud fra analysen uddrages beslutninger, opgaver og temaer som automatisk bliver til et mødereferat.

Missionen er at minimere de ressourcer, der bruges på afholdelse af møder og ifølge direktøren for FirstAgenda er potentialet stort.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.