Ny app skaber overblik over miljøzoner

Samtidig med åbningen af Transport Logistica, verdens største trafikmesse, lanceres Green-Zones-appen den 9. maj for at gøre livet lettere for bilister og buschauffører på de europæiske veje.

App’en meddeler i realtid om status for hver enkelt miljøzone, og om aftenen oplyser den om status den kommende dag – og giver dermed et individuelt overblik over den europæiske miljøzonejungle.

Alle, der rejser gennem Europa med bil eller bus bør kende miljøzonerne langs ruten, ellers kan det blive dyrt. Nationale kørselsforbud, regionale miljøzoner, lokale sær- og undtagelsesregler – som turist kan man hurtigt miste overblikket. Især fordi man også skal tage højde for forhold som: På hvilken dag gælder hvilke regler? Hvilke køretøjer må køre på hvilke tider af døgnet? Gælder det nu for køretøjer med nummerplader, der slutter på et lige eller ulige tal?

Der er mange forskellige miljømærkater og mange forskellige typer miljøzoner. Mange lande har et stort udbud af forskellige miljømærkater. Frankrig har f.eks. et udvalg på seks forskellige mærkater. Med disse Crit’Air-mærkater afhænger det af ugedagen og mærkatens farve, som afhænger af det respektive køretøjs udledningsnormer, om man må køre ind i forskellige miljøzoner eller ej.

App’en viser op mod fem forskellige varselstrin for eventuelle luftforureningsalarmer, så man i rette tid kan få et overblik over mulige kørselsforbud. App’en fås på tysk, engelsk, fransk og spansk, og den kan bruges gratis af Green-Zones kunder i minimum 12 måneder. Koden til app-download får brugeren i slutningen af juni sammen med det mærkat, som er bestilt hos Green-Zones.

Green-Zones informationsportal fortæller om de forskellige miljøzoner i Europa. I de forskellige webshops kan man bestille de forskellige miljømærkater online. Er man først nået frem til en miljøzone, er der ingen mulighed for et spontant køb af mærkat. Bøde for kørsel uden miljømærkat er i Frankrig på fra 68 til 375 Euro, i Østrig på 80 til 2180 Euro.