Ny app vil afhjælpe flyskræk

iphoneTEKNOLOGI: Nu bliver det måske nemmere for passagerer med flyskræk at gå ombord på flyet. En ny app, SkyGuru, giver passagerer information om uroligt vejr, mens de er i luften.

Hører man til dem, der helst undgår en flyvetur grundet flyskræk, så er der gode nyheder. En ny app SkyGuru, som i første omgang er lanceret til iOS, har til formål at give flypassagerer information omkring vind og vejr, mens de er i luften, det skriver avisen The Telegraph.

Ifølge producenten kan app’en give information omkring take off og landing, og derudover kan den fortælle detaljer omkring flyruten og måske vigtigst fortælle om potentielle områder med turbulens. Information, der ellers normalt kun er forbeholdt piloter.

Efter sigende skulle app’en anvende telefonens indbyggede sensorer, og på den måde kan den advare om uventede bevægelser i luften. Når uheldet er ude og turbulensen er indtrådt, vil app’en sende beskeder, der skal berolige brugeren undervejs.

Passagerer skal, hvis de ønsker at benytte produktet, indtaste deres flydetaljer senest 24 timer før afrejse. Så vil app’en selv downloade data omkring ruten og vejret. Man skal ikke bruge Wi-Fi, og app’en virker, mens telefonen er på fly-mode.

App’en er udviklet af piloten Alex Gervash, og senest er det annonceret, at app’en bliver lanceret til android senere på året.