Ny beregning af togforsinkelser

Adm. direktør Søren Eriksen erkender, at rettidigheden er meget i fokus blandt passagererne selv om det er blevet bedre de senere år og vil gøre endnu en indsats for, at det skal blive bedre, skriver bt.dk.

 Den hidtidige målemetode er gået ud på at tælle, hvor mange procent af togene, der nåede frem indenfor seks minutter, hvilket er betragtet som rettidigt. For maj betyder det en rettidighed på 91,9%, men det ændrer ikke ved, at flere af passagererne i ’rettidige’ tog føler, at deres tog har været forsinket.

Derfor laves beregningen om, så DSB i stedet finder ud af, hvor mange sekunder en passager i gennemsnit har været forsinket uden at tage hensyn til de seks minutter.

Ved at bruge den metode er den gennemsnitlige forsinkelse i dag 200 sekunder, og det er den, der skal reduceres til 100 sekunder i løbet af ti år. Hertil får man blandt andet hjælp af nye signalsystemer, ligesom man vil indsætte flere perronvagter som på Københavns Hovedbanegård til at hjælpe med, at passagererne kommer på togene i god tid.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.