Ny direktør for Danmarks største 5-stjernede hotel

Elmar Derkitsch, til venstre, og Jörg Meile.

Elmar Derkitsch, til venstre, og Jörg Meile.

HOTELLER: Der var i går officielt vagtskifte på Copenhagen Marriott Hotel for afgåede og nye direktør – Hotellet har netop renoveret for 90 mio. kr.

Schweiziske Jörg Meile har nu afløst østrigske Elmar Derkitsch som adm. direktør for 401 værelser store Copenhagen Marriott. Det åbnede i september 2001.

Elmar Derkitsch afløste for fire år siden Peter van Rossen som direktør for kædens foreløbig eneste hotel i Skandinavien. Alene i Europa har Marriott 220 hoteller.

Den nye direktør, Jörg Meile, kommer fra job som direktør for Marriott Son Antem på Mallorca. Han er femte direktør siden Marriott åbnede i København i 2001.

Jörg Meile sagde ved receptionen i går til standby.dk, at der gik under to uger, fra han fik tilbuddet om at blive direktør for Marriott i København, til han og hans hustru, Sandra, havde pakket flyttekasserne.

Indtil parret har fundet et hjem i København bor de på Marriott-hotellet.

I sin muntre tale til gæsterne sagde Elmar Derkitsch, at han havde været glad for sine fire år i København – og, med henvisning til at Jörg Meile er fra Schweiz, at østrigerne er bedre til dansk hygge og bedre end schweizerne til alpine skidiscipliner.

Copenhagen Marriott havde sidste år 140.000 gæster, en stigning i forhold til året før på otte procent. Indtjening pr. værelser steg sidste år otte procent.

I øvrigt har Marriott for første gang en Marketplace på sit hotel i København 11. september. Her kan deltagerne bl.a. vinde rejse til New York med Brussels Airlines og ophold på JW Marriott Essex House New York.