Ny dom mod Ryanair

1

ryanairFLYSELSKABER: Norsk kendelse mellem Ryanair og en tidligere kabineansat fastslår, at sagen skal føres efter norsk lovgivning. Ryanair appellerer til Højesteret.

Den kommende norske arbejdsretssag skal føres efter norsk lovgivning, ikke irsk. Det har en lavere norsk retsinstans, Borgarting lagmannsrett, netop afgjort. Ryanair har anket kendelsen til norsk Højesteret, da flyselskabet ønsker, at ansatte i det irske selskab skal være under irsk lovgivning.

Den norske domstol begrunder sin kendelse med, at arbejdstageren skal være lovmæssigt beskyttet i det land, hvor vedkommende arbejder.

Sagen drejer sig om en italiensk nu tidligere kabineansat i Ryanair, der i 2013 anklagede Ryanair for usaglig fyring. Opsigelsen kom efter den senere fyrede havde rapporteret, at kabinechefen på en Ryanair-flyvning lugtede af alkohol.

Den tidligere medarbejdere var på tidspunktet for sin fyring stationeret for Ryanair på Rygge-lufthavnen, der bl.a. bruges af lavprisselskaber som betjener Oslo.

”Denne kendelse er en vigtigt sejr for arbejdstagere i Norge, da useriøse arbejdsgivere forsøger at udnytte smuthuller i lovgivningen,” siger næstformand i fagforeningen Parat, der fører sagen for den tidligere Ryanair-ansatte.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Ny dom mod Ryanair"

Notify of
avatar
Steen
Steen

Det gælder åbenbart bare om at true lønmodtagerne…..hvem beskytter lønmodtagerne.

Utroligt at den norske stat støtter dette selskab ved at købe deres aktier.

I læbet af de næste år sjal vi nok være vidner til offentligt ansatte der har forvaltet disse aktier vasker hænder.

FØJ

wpDiscuz