Ny DSB-kontrakt på plads

dsb-ic4-togTirsdag aften indgik regeringen en aftale om en ny tiårig kontrakt for DSBs togdrift i Danmark, oplyser transportminister Magnus Heunicke.

Aftalen sikrer DSB en årlig milliardindtægt og betyder, at selskabet i fremtiden sidder på størstedelen af togdriften i Danmark.

“Pendlerne efterspørger flere togafgange, flere siddepladser og færre forsinkelser. Vi vil have folk til at tage den kollektive trafik, og så mangler det da bare, at vi kan levere,” siger Magnus Heunicke.

DSB skal i kontraktperioden køre 10% flere togkilometer end i dag. Der kommer blandt andet dobbelt så mange lyntog i timen mellem Aarhus og København fra 2021.

Derudover skal punktligheden sættes i vejret. I dag betragtes et fjern- eller regionaltog, som forsinket, hvis det ankommer mere end 5 minutter og 59 sekunder efter køreplanen. Den grænse skal nedsættes til tre minutter.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.