Ny erhvervsminister vil hjælpe turismen

Henrik Sass Larsen.

Henrik Sass Larsen.

VÆKST: Den ny erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har turismen i Danmark med i sin strategi for at skabe arbejdspladser.

Efter flere års politisk tørke over for andet og mere en frynsegoder til dansk turisme, ser der nu ud til at være hjælp på vej. Endog fra den ny minister Henrik Sass Larsen, der virker som om han vil andet og mere end smukke ord.

Det er ganske vist godt gemt i et stort interview i Børsen med fokus på skrappere krav til bankerne og vækstplan for landbruget.

Men ind i mellem kommer det så. Vækst på turismen.

Den ny minister har set sig varm på turismen. Henrik Sass Larsen bebuder, at han også vil sætte sig i spidsen for et kordineret løft af turismen, skriver bladet. ”Det tjener samme formål som landbruget, nemlig at skaffe nye arbejdspladser i en sektor, som også kan ansætte ufaglærte arbejdere,” siger ministeren.

De mest positive tanker om turismevækst, siden den ny regering tog over efter den borgerlige regering, som kun havde smukke ord og varm luft til det store erhverv, kom fra Henrik Sass Larsens forgænger Ole Sohn, men han gik som bekendt af, inden han nåede at fuldføre.

Nu skal den kommende tid vise, hvad Sass er i stand til at gennemføre.