Ny ferielov giver lønnet ferie til nyuddannede

Forslaget til den nye ferielov forventes at komme i år, og den skal lave om på, at nyuddannede lige nu ikke har ret til ferie med løn det første år.

Allerede i 2015 kritiserede EU-Kommissionen den danske ferielovgivning, der bestemmer, at retten til betalt ferie skal optjenes, før den kan holdes. Det er i strid med EUs sociale rettigheder om årlig betalt ferie.

Med de eksisterende regler kan der gå op til 16 måneder før nyuddannede kan få deres feriepenge. Det skyldes bl.a., at ferieåret går fra maj til maj, mens optjeningen følger kalenderåret, skriver finans.dk.

Hvis nyuddannede holder ferie det første år, bliver de trukket i løn for feriedagene. En uges ferie koster typisk 24% af månedslønnen.

Det betyder, at mange nyuddannede ikke holder ferie det første år, hvilket fremgår af en undersøgelse fra Djøf i 2010.

Ferielovsudvalget blev nedsat i august 2015 og ventede at have et forslag klar i efteråret 2016, men på grund af overenskomstforhandlinger er det blevet udskudt nogle måneder, skriver Regeringen.dk. Det nye forslag ventes dog at komme i 2017.

I april 2015 gav EU-Kommissionen den danske regering to måneder til at rette ind.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.