Rejsebureauer kan nu få deres udgifter retur for udgifter i forbindelse med aflyste rejser og tilbagebetaling som følge af coronavirusssen. Det sker via milliardstyrkelse af Rejsegarantifonden. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Ny hjælpepakke til rejsebureauer – Rejsegarantifonden styrkes

Som led i pakken tilføres Rejsegarantifonden 1,5 milliarder kr. Som noget nyt udvides fondens formål midlertidigt så den kan yde kompensation for rejseselskabers tilbagebetalings-omkostninger som følge af coronavirussen.

Folketingets partier præsenterede torsdag formiddag en ny stor milliard-hjælpepakke til blandt andet rejsebureauerne.

I pressemeddelelsen fra Finansministeriet skrives blandt andet, at coronavirussen har medført massive aflysninger af planlagte rejser som følge af rejserestriktioner.

Videre hedder det:

”Det har alvorlige konsekvenser for rejsebranchen, idet selskaberne som følge af EU-direktiv om pakkerejser skal refundere forbrugerne for aflyste pakkerejser inden for 14 dage.

Rejseselskaberne står dermed tilbage med store udgifter til tilbagebetaling af aflyste rejser samtidig med at de oplever et markant fald i salgsindtægter som følge af, at danskerne ikke længere bestiller ferierejser.

For at hjælpe rejseselskaberne med at komme igennem denne ekstraordinære krise sker der en styrkelse af Rejsegarantifonden.

Rejsegarantifonden yder i dag kompensation til forbrugere, som får aflyst deres pakkerejser, hvis rejseudbyderen går konkurs. Fondens formue opbygges gennem bidrag fra rejseselskaberne.

Med en styrkelse af Rejsegarantifonden udvides fondens formål midlertidigt således, at den også kan yde kompensation for rejseselskabers tilbagebetalingsomkostninger forbundet med aflyste rejser i forbindelse med Covid-19 i perioden fra 13. marts, hvor Udenrigsministeriet skærpede sin rejsevejledning, og frem til 13. april.

Samtidig får Rejsegarantifonden adgang til en statslig garanti på 1,5 milliarder kroner med henblik på at sikre, at fonden har tilpas likviditet til at kunne efterkomme krav om kompensation. Lånet vil blive tilbagebetalt af rejseselskaberne over en årrække.

Alle udbydere af pakkerejser vil være omfattet af den udvidede formålsbeskrivelse. Der er dermed ingen afgrænsning i forhold til omsætningstab med videre i forhold til, om et rejseselskab kan få kompensation,” står der i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Charterformand: ”Dagens milliardpakke kan redde og holde liv i rejsebranchen”

Rejseekspert: Der kan gå år før branchen er tilbage

DRF til rejsebureauer: Stop refundering af rejser