Ny juni-rekord for Billund Lufthavn

billund-lufthavn1-800x473I 2015 rundede passagertallet i juni 300.000. Og i 2016 er der lagt afstand til den tidligere rekord. I alt rejste 313.282 gennem Billund Lufthavn i juni. Det er en stigning på 4,1%.

“Der er godt gang i trafikken, og derfor havde vi godt en fornemmelse af, at det ville blive en ny bedste juni,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen. “Juni er speciel på den måde, at der fortsat er mange forretningsrejsende og samtidig begynder feriegæsterne at komme i et stadig større antal.”

Udenrigsruterne er fortsat vækstmotoren. 198.906 passagerer er 11.566 flere end sidste år, og en stigning på 6,2%. “Netværksselskaberne fortsætter med at tiltrække flere passagerer, og ekstra frekvenser til Oslo, større fly til Stockholm samt British Airways og Finnair giver tilsammen en rigtig god stigning. Også Wizz Air har en rigtig god fremgang med tre ruter ud af Billund,” siger han.

Indenrigsruterne viser også en stigning med 14.081 passagerer for de to ruter. En stabil rute til København og en tidlig start på ruten til Bornholm giver en samlet stigning på 1.104 passagerer, svarende til 8,5%.

Chartertrafikken havde stort set samme antal rejsende som sidste år. 99.617 er en lille tilbagegang på 88 passagerer. “Nu bliver det spændende at se, om det ustabile danske sommervejr får indvirkning på passagertallet i juli. Noget kunne tyde på det, når man læser, hvad rejsebureauerne skriver,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Første halvår havde samlet set 1.387.164 rejsende. Det er en stigning på 70.282, svarende til 5,3%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.