Ny konkurs i aftes

I går kl. 18.30 blev handlingselskabet Menzies Aviations danske afdeling erklæret konkurs på selskabets egen begæring. Og dermed fik selskabets ca. 200 ansatte også besked på, at de ikke længere skulle fungere i deres jobs.

 

Det skabte betydelig usikkerhed i Københavns Lufthavn, hvor flere flyselskaber havde ankomster og afgange i løbet af aftenen. Ankomster og afgange, som der nu ikke længere ville være handling af, hvilket i værste fald kunne have medført, at flyene måtte divertes til andre lufthavne.

 

Så galt gik det imidlertid ikke. I løbet af aftenen lykkedes det de to tilbageværende handlingselskaber i Københavns Lufthavn SGS og Novia, at fordele de pludseligt opståede ekstra arbejdsopgaver mellem sig, sådan at ankommende og afgående fly blev håndteret. Arbejdsfordelingen mellem de to handlingselskaber fortsætter i de kommende dage, indtil en varig løsning er fundet. SGS handler således for øjeblikket Iceland Express og TAP, mens Novia tager sig af Air Berlin, EasyJet og Finnair.

 

Konkursen i Menzies Aviation var ventet, efter at lavprisselskabet Sterling gik konkurs forleden. Flyselskabet var klart største kunde hos Menzies og stod for omkring 70 % af handlingselskabets omsætning. Alligevel overrasker fremgangsmåden flere kilder, tæt på forløbet: ”At gå konkurs på denne måde, uden at give flyselskaberne den mindste mulighed for at finde alternative løsninger, det er uartigt” siger en kilde til Stand By. Og tilføjer, at det må blive svært for den international handlingkoncern Menzies at finde nye kunder i andre lufthavne, når det bliver kendt, hvordan man har opført sig i Københavns Lufthavn.

 

Menzies Aviation Danmark havde omkring 200 medarbejdere. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen