Ny konkurs i rejsebureau

ferie rejseREJSEBUREAUER: Årets femte krak i et dansk rejsebureau rammer et firma uden gæster på rejse ved konkursen. Rejsegarantifonden har krav om forhøjet garantistillelse til 175 af de 600 rejseudbydere i fonden.

Tiffany Tours i Slagelse blev i går erklæret konkurs af skifteretten i Næstved – på begæring af selskabet selv, der var løbet tør for penge. Kurator er atter Ole Borch fra advokatfirmaet Bech-Bruun i København.

Tiffany Tours ApS blev registreret i Rejsegarantifonden 28. september 2006 og udbød rejser med rutefly til det meste af verden, oplyser Rejsegarantifonden. Tiffany havde binavnene Coco Tours, Dansk – Sydamerikansk Venskabsforening, Rejser Uden Grænser, Tiffany Rejser og Tiffany Travel.

Allerede året efter oprettelsen krævede Rejsegarantifonden i 2007, at bureauet stillede forhøjet garanti til afdækning af fondens fulde risiko, da ”dets kapitalberedskab ikke var tilfredsstillende.”

Tiffany Tours har ikke i øjeblikket kunder på rejse, men 48 kunder skulle have været af sted senere denne måned. Disse rejser bliver ikke gennemført, men kunderne kan søge erstatning hos fonden, hvis de har købt rejseydelse omfattet af fondens dækning. Det kan være en pakkerejse med f.eks. fly og hotel eller flybillet til privat brug, hvortil kunden har købt konkurssikring, oplyser fonden.

Direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, sagde i går til standby.dk, at ca. 175 af de omtrent 600 registrerede rejseudbydere i fonden har krav om øget garantistillelse. ”Vi mener ikke, at vi stiller for høje krav – det handler jo også om, hvordan rejsebureauerne har kapitaliseret deres virksomhed,” sagde hun.

Konkursen hos Tiffany Tours overrasker ikke rejsebrancheanalytiker Ole Egholm. Han sagde i går til standby.dk: ”Selskabet indgik senest i min 2011-analyse, hvor det også var på listen over konkurstruede. Efterfølgende har omsætningen været for lille til at indgå i min analyse. Jeg tror, at Tiffanys problemer og dermed skrøbelige finansielle grundlag opstod allerede i det første par år efter stiftelsen.”

Tiffany’s krak er femte konkurs Rejsegarantifonden har oplyst om i år; de øvrige var: OH OH af 31. oktober 2013 (tidl. Helsinge Rejsebureau), Spider Web Travel, Movement Travels og Rejsecenter Norge.