Ny landingsbane midt gennem BAs hovedkvarter

ba-cmc-09-webEfter topchef i British Airways moderselskab IAG, Wille Walsh, har fået præsenteret plantegningen over den nye landingsbane i London Heathrow, er han knap så begejstret for udvidelsen.

Den nye landingsbane skal nemlig ligge lige der, hvor British Airways har sit hovedkvarter. Planerne kræver, at hovedkvarteret rives ned, og det kommer angiveligt bag på Willie Walsh, skriver business.dk.

Til avisen The Guardian siger han, at han ikke er blevet præsenteret for planerne før nu: ”Vi blev aldrig advaret af Heathrow om, at de havde tænkt sig at vælte vores hovedkvarter. Det opdagede jeg først, da lufthavnskommissionens rapport kom, og jeg så et kort”.

Lufthavnskommissionen vil kompensere for hovedkvarteret ved at tilbyde en pris for grunden, der ligger 25% over markedsværdien. En kompensation, British Airways ikke er tilfreds med.

Planerne har været undervejs i årevis og Heathrow var i skarp konkurrence med Gatwick om, hvem der skulle have lov til at få en ny landingsbane, men i oktober slog den britiske regering fast, at man vil satse på Heathrow.

Flere medier skrev, at udvidelsen vil ramme både beboelsesområder og beskyttet natur, og at planerne bliver mødt med politiske og juridiske indvendinger.