Ny LOT-rute til Seoul

LOT DreamlinerLUFTFART: Det polske selskab starter fra efteråret rute fra Warszawa til Sydkoreas hovedstad.

Sydkorea er en stadig vigtigere handelspartner for Danmark, og en direkte flyrute til Seoul står højt på ønskelisten i Københavns Lufthavn – og hos mange danske virksomheder.

Men nu kommer Warszawa Lufthavn CPH i forkøbet, når polske LOT fra 17. oktober starter en ny rute til Seoul med tre ugentlige forbindelser.

LOT fremhæver i sin præsentation af ruten, at den forbinder Sydkorea med en lang række europæiske byer – heriblandt København og Stockholm – via en kort transfer i Warszawa. Med LOT-ruten fra CPH er der således kun 1-2 timers transfertid i Warszawa ved rejser til og fra Seoul.

Over 35.000 passagerer rejser hvert år mellem København og Seoul via andre lufthavne – blandt andet med Finnair via Helsinki. Fra Polen rejser cirka 30.000 passagerer hvert år til eller fra Seoul via lufthavne i andre lande.

LOT vil betjene den nye rute med en Boeing 787 Dreamliner, og flyvetiden fra Warszawa er omkring 10 timer. Der er afgang fra Warszawa hver mandag, onsdag og lørdag, og fra Seoul tirsdag, torsdag og søndag.