Den indonesiske ø Bali, her er det Kuta Beach, er populær blandt udenlandske turister. Wikipedia-foto: Simon Sees.

Ny lov om sex kan skade Indonesiens turisme

Om tre år kan sex uden for ægteskab være ulovligt i Indonesien med turistmagneten Bali. Dermed risikerer også turister op til et års fængsel for at dyrke sex som ugifte.

Indonesien er verdens største muslimske land, cirka 85 procent af de 275 millioner indbyggere er muslimer. Og nu har landets parlamentet netop vedtaget en ny lov, der forbyder al sex uden for ægteskabet.

Loven er en stramning af en gammel lov, der har kriminaliseret sex før ægteskabet i flere år, skriver BBC.

Og den nye, strammere lov kan skade Indonesiens turistbranche, der også prøver at komme på fode efter senest coronakrisen. Den nye lov, som BBC betegner som kontroversiel, gælder også udlændinge, der bor i Indonesien, samt besøgende, for eksempel turister.

Omvendt siger nogle iagttagere, at den stramme lov næppe vil ramme turister, da der kræves en anmeldelse til myndighederne fra for eksempel pårørende til parret der menes at have dyrket sex i Indonesien uden at være gift.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch siger dog, at den nye lov kan blive et problem. Phil Robertson, vicedirektør for Asien hos Human Rights Watch tweetede, at den nye lov vil ”sprænge Balis turisme i stykker.”

Mange vestlige turister
Bali, hvor 90 procent af de 4,3 millioner indbyggere er hinduer, er en af Indonesiens største turistdestinationer. I 2019, året før coronakrisen, var der 1,2 millioner ankomster til øen fra Australien, fulgt af kinesere og indere. På fjerdepladsen kom Storbritannien med 284.000, der var også over 200.000 ankomster til Bali i 2019 fra USA, Japan, Sydkorea og Frankrig.

BBC skriver, at Indonesiens økonomi er meget baseret på turisme til ikke mindst Bali. Bliver den nye lov effektueret, kan det få vestligt orienterede ugifte turister til at vælge andre lande i Sydøstasien som for eksempel Thailand, hvis man ikke må bo på samme hotelværelse som sin partner.

Til CNN siger Putu Winastra, formand for Association of the Indonesian Tour and Travel Agencies (ASITA) på Bali, at den nye lov vil få udenlandske turister til at tænke to gange, om hvorvidt de skal besøge Indonesien.

”Loven vil gøre det mere besværligt for turismebranchen. Skal vi nu til at spørge udenlandske turister, om de er gift eller ej,” siger Putu Winastra og tilføjer, at den nye lov er det modsatte af et være konstruktiv for igen at tiltrække turister til Indonesien, herunder Bali.

Og canadiske Melissa Giroux, der har rejsebloggen A Broken Backpack og har boet på Bali i halvandet år, siger til BBC, at hun er ”chokeret” over den nye lov. ”Mange udenlandske turister vil finde andre rejsemål, i stedet for at risikere at ryge i fængsel, hvis den nye lov bliver ført ud i livet,” siger hun.

 

Relaterede artikler:

Undersøgelse afslører højtflyvende sex, røg og fest

Gambia vil af med sexturisterne

Ny tysk luksus-spa indrettet som Bali-landsby