Ny Lufthansa-strejke i morgen

lufthansa-piloter-800x494For 13. gang siden april sidste år bliver der igen tirsdag pilotstrejke hos Lufthansa – denne gang rammes langruterne fra kl. 8 om morgenen til midnat.

Det er alle Lufthansa-piloter organiseret i fagforeningen Vereinigung Cockpit, VC, der i morgen ikke vil gennemføre langruteflyvninger med selskabets Airbus A380, A330/340 og Boeing 747. Ligeledes rammes Lufthansa Cargo i morgen af strejke.

Det er fortsat striden med Lufthansa om piloternes lønninger og pensionsordninger, der er baggrunden for strejkerne. Lufthansa siger, at man har givet mange indrømmelser til piloterne, men uden at parterne kunne enes.

De foreløbig 13 pilotstrejker hos Lufthansa siden april sidste år har mindst kostet flyselskabet 300 mio. euro, svarende til 2,2 milliarder kr. Pilot-fagforeningen VC har 5.400 medlemmer.

Lufthansa slås med øgede udgifter til pensioner og siger, at man må skære sine omkostninger for at reducere tab af markedsandele til europæiske lavprisselskaber samt i konkurrencen på langruter fra bl.a. Turkish Airlines og Emirates.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.