Ny opfindelse skal sikre mod turbulensulykker

Turbulens føles ubehageligt og voldsom turbulens kan desuden være farligt for kabinepersonalet og for passagerer, der ikke er spændt fast.

Lufthansa mener, at der nu er mulighed for at kunne forudsige turbulens tidligere, end man hidtil har kunnet. Fly-koncernen har fået udviklet et system, der automatisk sætter prikker i forskellige farver ind på ruten. Ved hvide prikker er der rolige forhold, Ved grønne prikker er der let turbulens, mens gule og orange prikker indikerer, at der er turbulens, skriver b.dk.

Prikkerne skabes af en såkaldt EDR-målemetode, der forudsiger, hvor energien fordeler sig i atmosfæren. I fremtiden skal piloterne via en server på jorden kunne sende og modtage koordinater, så de kan styre uden om turbulensen – eller advare i god tid.

Lufthansa har foretaget de første testflyvninger med det nye EDR-system og er ved at analysere resultaterne for at vurdere kvaliteten af modellens målinger.

Til at starte med skal de – forhåbentlig – implementeres i Lufthansas fly og gøre flyvningerne mere sikre og behagelige for både passagerer og besætningsmedlemmer.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.