Ny oplevelse med Hurtigruten

lyngenfjordHurtigrutens passagerer kan til sommer se frem til et nyt højdepunkt. Den smukke Lyngenfjord, øst for Lyngen Alperne, kan opleves på rejser mod syd.

I sommeren 2013 vil alle Hurtigrutens skibe sejle ind i Lyngenfjord på de 11 jubilæumsrejser i anledning af 120-års jubilæet for ’verdens smukkeste sørejse’.

Omgivet af Lyngen Alpernes stejle tinder strækker Lyngenfjord sig ca 85 kilometer ind i Tromsregionen. Nogle steder med idyllisk, roligt, dybblåt vand, boblende vandfald og grønne banker, andre steder mere dramatisk med gletsjere, forrevne klipper og dybe dale. Højdepunkterne er den flotte udsigt til fjeldene ’Kvænangtindan’, passagen gennem de snævre Maursund og Rotsund og panoramaudsigten til Lyngen Alperne.

De 11 jubilæumsrejser afgår dagligt fra 21. juni til 1. juli i Bergen og sejler passagererne til Kirkenes og tilbage på den klassiske rute. Alle 11 rejser inkluderer turen ind i Lyngenfjord på rejsen mod syd.

Den 2. juli for 120 år siden sejlede DS Vesteraalen ud på sin jomfrurejse på Hurtigrutens daværende rute fra Trondheim til Hammerfest – og etablerede livlinen langs Norges kyst og den smukkeste sørejse i verden. I 2013 fejres 120-års jubilæet ombord på alle Hurtigrutens skibe, hvor passagerer og besætninger samles til kaffe, kage og musik efter norsk tradition.