Ny passagerrekord for SAS

sas airbus a340SAS fik en positiv trafikudvikling i august med en passagervækst på over 9%. I alt rejste 2,6 millioner med SAS, hvilket er rekord for en august.

Flyselskabets trafik steg med 6,3% i måneden, positivt påvirket af nye ruter og øget kabinefaktor. Væksten var størst på de skandinaviske og europæiske ruter med en vækst på ca 10%. SAS samlede kapacitet steg med 3,2%, mens kabinefaktoren forbedredes med 2,4 procentpoint til rekordhøje 82,9% for en august, hvilket er langt bedre end forventet af analytikerne.

”For anden måned i træk valgte rekordmange passagerer at flyve med SAS. Det viser, at vores fokus på smidige og bekvemme rejser, i forbindelse med et attraktivt EuroBonus-program, får udmærket respons i markedet. Frem mod efteråret arbejder vi videre med yderligere at forbedre vores konkurrencekraft både ved øget effektivitet og fortsatte produktforbedringer”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den valutajusterede yield i juli var 11,8% lavere end sidste år og PASK var 9,8% lavere, begge negativt påvirkede af en nyvurdering af EuroBonus gæld i juli 2013. Justeret for nyvurderingen var yielden 8,3% lavere og PASK 6,2% lavere. I august forventer SAS en negativ PASK men ikke så negativ som i juli 2014.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.