Ny passagerrekord i København

0

CPHLUFTFART: Københavns Lufthavn satte ny passagerrekord i årets tredje kvartal med vækst på 5,5 pct. sammenlignet med samme tid sidste år.

Passagerrekorden var med til, at passagertallet i årets første 9 måneder steg 2 pct., omsætningen 3,5 pct. og et forbedret resultat før skat til 4,7 pct.

Alene i årets tredje kvartal havde Københavns Lufthavn over 7,7 mio. passagerer, en vækst på 5,5 pct., rekord for de tre måneder. I årets første ni måneder rejste 20,1 mio. passagerer gennem Københavns Lufthavn, en stigning på to pct. forhold til samme periode i fjor.

For første gang var passagertallet over 20 mio. efter tre kvartaler. Det øgede passagertal betød, at omsætningen steg 3,5 pct., mens resultat før skat steg 4,7 pct. til over en milliard kr.

”Vi så stærk passagervækst i sommer. Det har betydet, at flere udenlandske rejsende end nogensinde fløj hertil,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Helårseffekten af interkontinentale ruter åbnet i fjor samt flere frekvenser på andre interkontinentale ruter i år sikrede, at antallet af internationale passagerer steg 2,6 pct. i årets første ni måneder, mens den interkontinentale trafik voksede 1,8 pct.

”Både SAS og Norwegian har bebudet nye langdistanceruter; det er med til at sikre, at vi på seks-syv år næsten har fordoblet antallet af interkontinentale ruter,” siger Thomas Woldbye.

Andelen af transferpassagerer er stabiliseret i tredje kvartal, efter genopretning i antallet som SAS transfererer via København. Mængden af transfer-passagerer faldt 8 pct. i årets første ni måneder.

Den ikke-aeronautiske del af Københavns Lufthavn, bl.a. shoppingcentret, parkering og driften af Hilton Copenhagen Airport, fremviser også vækst.

Omsætningen i shoppingcentret steg 7 pct. Parkering 2,9 pct. og omsætningen på hoteldriften 4,4 pct.

Københavns Lufthavn har i årets første ni måneder holdt investeringsniveau over niveauet for samme periode i fjor.

På verdens førende luftfartskonference, World Routes, i år i Durban i Sydafrika, kårede flyselskaber fra hele verden for anden gang på tre år, Københavns Lufthavn som verdens bedste lufthavn til ruteudvikling i kategorien ’lufthavne mellem 20 og 50 mio. passagerer’.

Få uger efter fyrede Københavns Lufthavn af endnu ukendte årsager sin chef for ruteudvikling, Ole Wieth Christensen.

Københavns Lufthavn forventer nu et resultat før skat i 2015 til op mod 1,4 milliarder kr.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz