Ny passagerrekord i Københavns Lufthavn

2

Emirates A380 fly københavns lufthavnLUFTFART: Københavns Lufthavn var sidste år 17.000 rejsende fra at have én mio. flere passagerer i forhold til 2014. I 2015 havde lufthavnen 26,6 mio. rejsende.

Ifølge Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, er årsagen til væksten flere rejsende på langruterne: ”Antallet af langruter til København er fordoblet det seneste tiår. Sidste år kom fem nye interkontinentale destinationer på vores rutekort. Vi har i løbet af 2015 udvidet Finger C til at håndtere flere rejsende, ligesom vi har udvidet en landingsbane, så vi nu kan håndtere Airbus A380, der netop med Emirates er begyndt daglige flyvninger til København i december,” siger Thomas Woldbye.

I 2015 har Norwegian bl.a. startet direkte ruter til Las Vegas, Puerto Rico og De Amerikanske Jomfruøer. I 2016 åbnes flere interkontinentale ruter, bl.a. Norwegian og SAS til Boston og senere på året SAS til Miami.

I alt rejste 26.610.332 passagerer gennem Københavns Lufthavn, en stigning på 3,8 procent flere end sidste år. Den europæiske trafik steg 4,4 procent, mens indenrigstrafikken faldt 2,9 procent. I december steg indenrigstrafikken 6,1 pct. i forhold til året før.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Ny passagerrekord i Københavns Lufthavn"

Notify of
avatar
Adrian
Adrian

Jeg synes i glemmer Ryan air i denne sammenhænge – det må da være del der har bidraget med flest nye kunder.

Torben Vinther
Torben Vinther

Adrian: Nej nej nej… da Ryanair gjorde sin entre i CPH ville de ikke bidrage med en eneste ekstra passager, blot stjæle fra alle andre og arbejdspladser vil der MAX blive en håndfuld af (læs 5 stk). Mon ikke det har ændret sig lidt efter at de er tredje største selskab i lufthavnen…. PS: Ironi kan indgå 🙂

wpDiscuz