Ny politisk aftale om rejsebureauerne

Regeringen og et stort flertal i Folketinget er kommet frem til en ny aftale om de økonomisk trængte danske rejsebureauer. Aftalen præsenteres på pressemøde klokken 9.15 tirsdag morgen.

Ifølge TV2 indeholder aftalen mindst 700 millioner kroner i direkte tilskud til rejsebureauerne, udover den allerede kendte låneramme på 1,5 milliarder kroner via Rejsegarantifonden. I den nye aftale er der blandt andet også set på tilbagebetalingsordninger via lån optaget gennem Rejsegarantifonden.

Aftalen præsenteres af erhvervsminister Simon Kollerup tirsdag morgen klokken 9.15.

Efter kritik fra blandt andet Dansk Rejsebureau Forening har regeringen tidligere ændret på vilkårene for at optage lån via hjælpepakken, som branchen til at begynde med skulle hæfte kollektivt for.

Forleden skrev Danmarks Rejsebureau Forening i åbent brev til erhvervsminister Simon Kollerup, at uden akut hjælp fra regeringen og Folketinget forsvinder omkring tre ud af fire danske rejsebureauer de kommende måneder.

Der er cirka 650 rejsearrangører i Rejsegarantifonden; hovedparten er mindre udbydere; men alene de over 100 medlemmer af DRF har cirka 80 procent af rejsebureauernes tocifrede milliardomsætning i Danmark.

Alle regnskaber fra sidste år er endnu ikke kommet. Men ifølge Dansk Brancheanalyse omsatte de over 200 største danske rejsebureauer, for eksempel charter, erhvervsrejsebureauer og leisure, i 2018 for 32 milliarder kroner.

Danmarks Rejsebureau Forening skrev blandt andet, at foreningen anslår, at over 500 af de cirka 650 rejsebureauer, der er registreret i Rejsegarantifonden, forventer at få så alvorlige likviditetsmæssige problemer de kommende en til tre måneder, at de enten må lukke, erklære sig konkurs eller flage ud (lade sig registrere i andre lande, red)

Relaterede artikler:

“Vi ønsker at rejsebureaubranchen overlever”

Minister og erhvervsudvalg lyttede til rejsebureauer

”Rejsebureauer bør styrke egenkapital og værdikæder”