Den store udlejer af sommerhuse og ferieboliger, Novasol, melder om mange bookinger i forbindelse med blandt andet jule- og nytårsferien. Pressefoto: Novasol.

Ny rekord for booking af feriehuse i julemåneden

Der bliver mange jule- og nytårsferier i danske feriehuse i år, hvor der sættes rekord i bookinger for december. Især tyske gæster holder juleferie i danske feriehuse, oplyser Danmarks Statistik.

Kalenderne er så fulde i danske feriehuse til udlejning, at det sætter ny rekord i antal bookinger for december.

Danmarks Statistik skriver således i en pressemeddelelse, at 22.669 husuger er der booket i alt her i december, hvilket er næsten dobbelt så mange som i 2016, hvor antallet var 11.818. Det tal er steget hvert år siden, og det er især tyskerne, der fyrer op i pejsen i feriehusene i juleferien.

Paul Lubson, specialkonsulent i Danmarks Statistik, siger i pressemeddelelsen: ”Der er tradition for, at mange tyskere holder juleferie i danske feriehuse, men i år har rekordmange altså udsigt til at være i et dansk feriehus. Det skyldes nok, at feriehusene giver mulighed for ferie i en privat sfære med god afstand til andre, hvilket er eftertragtet i disse COVID-19-tider.”

Hvor danskere står for 4.593 bookede husuger i denne måned, har de tyske gæster booket 17.276 husuger.

Tyskerne fejrer nytår i Danmark
Dykker man ned i de enkelte dage i december, er der en tydelig forskel på feriemønstret for de danske og tyske gæster i dagene omkring jul og nytår, skriver Danmarks Statistik.

Antallet af overnatninger ligger stabilt for begge nationaliteter de første uger af december, og man ser en markant stigning i dagene lige inden jul, men så stopper ligheden i opholdene herefter.

”De danske gæster topper lillejuleaften og juleaften med lige over 2.000 huse booket begge dage. Men mens mange danskere pakker sammen og begynder at rykke hjem igen allerede 1. juledag, bliver de tyske turister ved med at komme hertil for at hoppe ind i det nye år på dansk grund,” siger Paul Lubson og tilføjer:

”Faktisk topper tyskernes bookinger for december nytårsaften. I hele 12.474 danske feriehuse kan tyske gæster se frem til at byde det nye år velkomment.”

21 millioner årlige overnatninger i feriehuse
Ifølge tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening har Danmark i alt 200.000 sommerhuse, hvoraf 40.000 med i alt 300.000 senge udlejes.

Af de 40.000 sommerhuse til udlejning formidler medlemmerne af Feriehusudlejernes Brancheforening cirka 90 procent af disse.

I et normalt år er der cirka 20,7 millioner sommerhusudlejninger i Danmark, hvoraf tyskerne booker cirka 13 millioner.

Relaterede artikler:

Kapitalfond fortsætter opkøb i dansk turisme

”Jeg skal nok få skældud næste år”

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”