Ny spansk turistchef i Danmark

Raúl Castro Cano og Juan Francisco Cervero.

Raúl Castro Cano og Juan Francisco Cervero.

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark har taget afsked med direktør Juan Francisco Cervero og sagt goddag til den nye direktør, Raúl Castro Cano.

Efter over fem år i spidsen for Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark vender Juan Francisco Cervero tilbage til Madrid. Juan Francisco er meget taknemmelig for den hjælp og det samarbejde, som han har oplevet. Han siger, at han forlader posten med meget gode minder fra sit ophold i København.

Juan Francisco Cervero bliver afløst af Raúl Castro Cano, som er uddannet i statskundskab ved universitet Complutense i Madrid. Raul Castro har siden 2006 haft forskellige stillinger i den spanske stat og har bl.a. varetaget opgaver inden for offentlig administration og markedsanalyse i turistsektoren.

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark hører under statsadministrationen TURESPAÑA. Netværket af udenlandske turistkontorer består 32 afdelinger i 25 lande.

For første gang var der sidste år over en million danske besøgende i Spanien. Også sidste år satte Spanien rekord i antallet af udenlandske turister – tallet endte næsten på 65 millioner.

Sidste år så Spanien et samlet udenlandsk besøgstal på ca. 64.995.275,det var 4,3 millioner flere end i 2013. De tre mest besøgte turistdestinationer i 2014 var Catalonien (bl.a. Barcelona) med 16.814.199 udenlandske besøgende, De Kanariske Øer med 11.475.211 og De Baleariske Øer (f.eks. Mallorca) med 11.367.224.

Danskerne satte sidste år besøgsrekord i Spanien med 1.054.188 danske ankomster, syv pct. flere end i 2013. ”Det er første gang med over en mio. danske ankomster til Spanien,” siger Mariu Vallejo, markedsanalytiker på Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, til standby.dk.

Danskernes foretrukne rejsemål er fortsat De Kanariske Øer, 31 pct., Andalusien (med bl.a. Costa del Sol, Sevilla, Cordoba, Granada osv.), 22 pct., de Baleariske Øer, 21 pct., og Catalonien, 16 pct.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.