Ny storfilm optages på Tenerife

Den nye Bourne-film optages på Tenerife Matt DamonTURISME: Universal Pictures har netop påbegyndt optagelserne til den femte Jason Bourne-film. I hovedrollen som agent Jason Bourne er igen Matt Damon.

Filmen byder på en stjernespækket rollebesætning med bl.a. Tommy Lee Jones – og den spanske ø Tenerife er kulisse for de fleste af filmens aktionsekvenser.

Til det formål forvandles Kanarieøens største by, Santa Cruz, til den græske hovedstad Athen, hvilket har gjort det nødvendigt at tilpasse nogle af byens reklameskilte og gadenavne.

Bourne 5 kan dermed føjes til listen over store film- og tv-produktioner optaget i Spanien. I den forbindelse er det værd at nævne serien Game of Thrones, som Sevilla lagde kulisse til. Og i Sevilla optog man desuden de scener, der blev udgangspunktet for byen Theed i Star Wars.

Antallet og forskelligheden af de film og tv-produktioner, der bliver optaget i Spanien, giver et billede af, at Spanien er ved at udvikle sig til en af de foretrukne destinationer til optagelse af nogle af tidens mest populære film og tv-serier. Det skyldes i høj grad, at landet stiller betydelige mængder af ressourcer og historiske lokaliteter til rådighed.