Ny strejketrussel i Lufthansa

lufthansaDet tyske flyselskab kan imødese nye strejketrusler efter overenskomstforhandlinger med fagforeninger er mislykkedes, skriver Bloomberg News.

Torsdag kom meddelelsen om, at fagforeningerne Verdi og UFO, som organiserer de kabineansatte i Lufthansas lavprisselskab Eurowings overvejer at strejke.

Verdi har tidligere givet klartegn til en indledende advarselsstrejke, der kan startes med kort varsel og vare i fire timer. En femte forhandlingsrunde planlægges at starte den 26. september. UFO siger på sin side, at man kan varsle strejke, hvis en overenskomst ikke er på plads før den nuværende overenskomst udløber den 30. september.

Fredag meddelte pilotfagforeningen Vereinigung Cockpit, at forhandlingerne mellem Lufthansa og piloterne hos Lufthansa, Lufthansa Cargo og Germanwings ikke har givet noget resultat.

Strejker er ikke noget nyt for Lufthansa. De kostede 463 millioner Euro for flyselskabet i 2014 og 2915, oplyser Bloomberg News.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.