Ny teknik øger lufthavns-sikkerhed

LUFTFART: Transportation Security Administration, der står for sikkerhedskontrol i USA’s lufthavne, tester nu CT-scannere, der kan vise 3-D billeder af håndbagage. Den nye teknologi kan afhjælpe meget bøvl.

CT (computeriseret tomografi) er snitbilleddannelser via gennemtrængende strålinger. De første scannere med CT-teknologi testes i denne tid i lufthavnene i Phoenix, Arizona, i Dallas og senere på måneden også i Bostons hovedlufthavn, Logan.

Med CT-teknologi behøver passagerer ikke tage toilettasken med f.eks. shampoo eller laptops mm ud af håndbagagen.

Den sofistikerede CT-teknologi, der allerede bruges af lægevidenskaben, ses som næste skridt i den såkaldte next-generation sikkerhedskontrol i lufthavne.

“Vi bruger allerede CT-teknologi til at kigge på indchecket bagage – nu kommer turen til håndbagage for at få samme høje sikkerhedsniveau,” siger TSA’s øverste chef, Huban Gowadia.

Ifølge TSA tager CT hundredvis af fotos af håndbagagen med røntgen-kamera, hvilket resulterer i et tredimensionelt foto, hvorved sikkerhedspersonalet kan se indholdet meget tydeligere end før, herunder om der f.eks. er våben og sprængstoffer.

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.