Ny teknik øger lufthavns-sikkerhed

0

LUFTFART: Transportation Security Administration, der står for sikkerhedskontrol i USA’s lufthavne, tester nu CT-scannere, der kan vise 3-D billeder af håndbagage. Den nye teknologi kan afhjælpe meget bøvl.

CT (computeriseret tomografi) er snitbilleddannelser via gennemtrængende strålinger. De første scannere med CT-teknologi testes i denne tid i lufthavnene i Phoenix, Arizona, i Dallas og senere på måneden også i Bostons hovedlufthavn, Logan.

Med CT-teknologi behøver passagerer ikke tage toilettasken med f.eks. shampoo eller laptops mm ud af håndbagagen.

Den sofistikerede CT-teknologi, der allerede bruges af lægevidenskaben, ses som næste skridt i den såkaldte next-generation sikkerhedskontrol i lufthavne.

“Vi bruger allerede CT-teknologi til at kigge på indchecket bagage – nu kommer turen til håndbagage for at få samme høje sikkerhedsniveau,” siger TSA’s øverste chef, Huban Gowadia.

Ifølge TSA tager CT hundredvis af fotos af håndbagagen med røntgen-kamera, hvilket resulterer i et tredimensionelt foto, hvorved sikkerhedspersonalet kan se indholdet meget tydeligere end før, herunder om der f.eks. er våben og sprængstoffer.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz