Ny teknik øger lufthavns-sikkerhed

LUFTFART: Transportation Security Administration, der står for sikkerhedskontrol i USA’s lufthavne, tester nu CT-scannere, der kan vise 3-D billeder af håndbagage. Den nye teknologi kan afhjælpe meget bøvl.

CT (computeriseret tomografi) er snitbilleddannelser via gennemtrængende strålinger. De første scannere med CT-teknologi testes i denne tid i lufthavnene i Phoenix, Arizona, i Dallas og senere på måneden også i Bostons hovedlufthavn, Logan.

Med CT-teknologi behøver passagerer ikke tage toilettasken med f.eks. shampoo eller laptops mm ud af håndbagagen.

Den sofistikerede CT-teknologi, der allerede bruges af lægevidenskaben, ses som næste skridt i den såkaldte next-generation sikkerhedskontrol i lufthavne.

“Vi bruger allerede CT-teknologi til at kigge på indchecket bagage – nu kommer turen til håndbagage for at få samme høje sikkerhedsniveau,” siger TSA’s øverste chef, Huban Gowadia.

Ifølge TSA tager CT hundredvis af fotos af håndbagagen med røntgen-kamera, hvilket resulterer i et tredimensionelt foto, hvorved sikkerhedspersonalet kan se indholdet meget tydeligere end før, herunder om der f.eks. er våben og sprængstoffer.

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.