Ny topchef i stort erhvervsrejsebureau

Efter mere end ti år hos American Express Business Travel stoppede area manager Frank Andreasen for nogle uger siden, erfarer takeoff.dk

 

Hans afløser hos American Express Business Travel – Amex blandt venner – 42-årige Søren Aabel Hammer (foto) bekræfter takeoff.dk’s oplysninger.

 

”Frank er aftrådt og jeg er adm. direktør for Danmark.
Frank skulle videre, efter ti gode år i Amex. Alle vores storkunder er briefet om organisationsændringen,” siger Søren Hammer og tilføjer:

”Amex har nok gennem årene levet et liv for sig selv, det vil vi ændre, så vi bliver mere aktive og synlige i markedet.”

 

Søren Hammer begyndte 1. september hos Amex som chef for bureauets Client Management-afdeling i Danmark. Han afløste Per Markussen, der var skiftet til konkurrenten BCD Travel som ny kommerciel direktør.

 

Søren Hammer har baggrund indenfor salg og forretningsudvikling til store virksomheder og den offentlige sektor i Norden og andre dele af verden.

 

Samtidig har Søren Hammer erfaring fra IT- og rejsebranchen. Han har bl.a. haft ledende stillinger hos Amadeus, Kuoni Travel og Carlson Wagonlit Travel, skrev Travelmarket.dk for nylig.

 

American Express Business Travel har nordisk hovedkontor i Stockholm.

 

Amex omsatte i sidste regnskabsår for 490 mio. kr. i Danmark – og fik et underskud på 25 mio. kr.
"Amex var dermed det mest tabsgivende erhvervsrejsebureau i Danmark i sidste regnskabsår. Men de har til gengæld haft voldsom vækst i 2010 – ikke mindst pga. tilgangen af A.P. Møller-Mærsk som ny storkunde”, siger rejsebranche-analytiker Ole Egholm til takeoff.dk  

 

Fra starten af dette år fik Amex i Danmark en anden ledende medarbejder, Jens Frederiksen – med titel af Director Service Delivery. Tidligere havde han i tre år været Head of Key Account Management hos Via Travel og inden da haft over ti år hos Danmarks i dag største erhvervsrejsebureau, Carlson Wagonlit Travel, bl.a. som bureauchef på CWT’s danske hovedkontor i København og account manager.

 

Det er anden gang i denne uge, at takeoff.dk kan oplyse om et farvel til topchef i stort erhvervsrejsebureau. I onsdags skrev vi, at nordisk direktør for BCD Travel, Thomas Lundberg, står foran at forlade Danmarks næststørste erhvervsrejsebureau.

 

”Der er ikke noget drama. Det er et klassisk tilfælde, hvor direktøren er uenig med bestyrelsen; det bliver det nærmeste, vi kommer årsagen. Vi går hvert til sit om ganske kort tid, jeg skal blot have forhandlet min aftrædelsesordning på plads. Mit stop har ligget i kortene den seneste måned,” sagde Thomas Lundberg til takeoff.dk

 

 

Skrevet af Henrik Baumgarten