Ny triumf for dansk gastronomi

Noma blev for tredje år i træk kåret som verdens bedste, mens Restaurant Geranium blev nr. 49.

 

”Det er en exceptionel flot præstation af Noma, der vil styrke positionen som et af gastronomiens vigtigste væksthuse yderligere. Noma er spydspidsen, men vi har en lang række af restauranter, der leverer på et meget højt niveau, og Geraniums placering er et klart signal om dette”, siger Horestas adm. direktør Katia K. Østergaard.

 

Restaurant Magazine udgiver listen, som er baseret på vurderinger fra en jury på 800 internationale madeksperter.

 

”Med sit nyskabende og unikke koncept har Noma med René Redzepi i spidsen haft en uvurderlig betydning for dansk gastronomi og har været med til at skabe en hidtil uset international opmærksomhed omkring dansk mad og danske fødevarer. Den opmærksomhed kommer hele landet til gode, for den sætter Danmark top of mind hos de turister, der elsker at nyde god mad på ferien”, siger international projektchef i VisitDenmark, Maria Haugaard Christensen.

 

At Rasmus Kofoeds Geranium i år kom med som nr. 49 er med til at underbygge Danmarks position.

 

VisitDenmarks analyser viser, at 35% af de internationale ferieturister anser dansk mad som et vigtigt motiv for at rejse til Danmark. Dansk gastronomi er derfor et af flere fyrtårne i markedsføringen af Danmark.

 

”Nomas høje gastronomiske niveau vil tiltrække flere af de hardcore gastronomi-turister, eller foodies, der vælger destination udelukkende for at spise på en særlig restaurant. Men der er en masse andre turister, for hvem den gode mad er en del af ferien, og hos dem rykker Danmark op på listen, når Noma bliver kåret til verdens bedste og Rasmus Kofoed bliver verdens bedste kok med placering blandt verdens 50 bedste”, siger Maria Haugaard Christensen.

Skrevet af Flemming Juul