Ny Tv-serie ’Mad til Bord 4’

dk4, der er kendt for sine rejseprogrammer, lancerer nu en helt ny serie om kroer i Danmark. ’Mad til Bord 4’ er en serie på fem x 25 minutter om Rold Gl. Kro, Schackenborg Slotskro, Hotel Nørrevang, Hovborg Kro og Hotel Thinggaard.

I Danmark har vi stolte traditioner for kroer og gæstgiveri. I 1396 besluttede dronning Margrethe I, at der langs alle hovedveje skulle opføres kongelige privilegerede kroer. De skulle ligge for hver 4 mil, hvilket i dag svarer til ca. 30 km, men dengang svarede til en dagsrejse.

I dag er der ca. 400 af kroer i Danmark, og ca. 50 af dem er med i ’Dansk Kroferie’.

”Vi har fulgt de fem kroer et helt år og hovedpersonerne er de mennesker, der driver stederne. Det er hårdt arbejde, og det er netop det, vi gerne vil vise med programmerne i stedet for et glansbillede af livet som kroejer i dag”, siger rejseredaktør Anne-Vibeke Isaksen fra dk4.

De fem udvalgte steder er meget forskellige. Hotel Thinggaard er et tidligere missionshotel i Hurup Thy, og her er der nye muligheder med Nationalpark Thy. I Sønderjylland ligger Schackenborg Slotskro, der ud over at have royale naboer også gerne vil være et sted for alle. På Falster er Hotel Nørrevang et hyggeligt sted, der kæmper med en meget lang lavsæson og på Rold Gl. Kro kan det være svært at få tiden til at række, når man står med det hele selv. På Hovborg Kro hjælper hele familien til, men det giver helt andre udfordringer.

”Danskere vil gerne på kroferie, og når de kommer, spiller hele apparatet forhåbentligt perfekt. Vi synes det er spændende, at man kan komme bag kulisserne og se hvilke kræfter, der skal til, for at det netop ér perfekt”, siger direktør Jørgen Christensen fra Small Danish Hotels, der repræsenterer Dansk Kroferie.

Det første program sendes mandag den 4. februar kl. 21.30 på dk4 og herefter de fire følgende mandage. Man kan også følge serien på www.RejseAvisen.dk/Kroferie

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.