Det er området omkring byen Nimtofte, der er i fokus i den nyes udviklingsplan. I området ligger Aarhusregionens mest besøgte attraktion, Djurs Sommerland. Foto: Syddjurs Kommune.

Ny udviklingsplan sætter fokus på turister hele året

Syddjurs Kommune er gået sammen med en række aktører om en ny udviklingsplan, som har fokus på at tiltrække turister uden for højsæsonen.

Det centrale Djursland har fået sig en ny Udviklingsplan, som skal styrke turismen i området som helårsdestination. Udviklingsplanen er blevet til i et samarbejde mellem Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og Aarhus Kommune samt Dansk Kyst- og Naturturisme, VisitAarhus og Realdania. Det skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Udviklingsplanen fokuserer specifikt på området omkring byen Nimtofte. Syddjurs Kommune skriver, at området har en central rolle for turismen i området. Med attraktioner som Djurs Sommerland og Lübker Golf får området allerede nu mere end en million dagsgæster årligt, og turismen står samlet set for 3.900 årsværk på Djursland. Derudover skaber turismen tilsammen en omsætning på mere end tre milliarder kroner i Syddjurs og Norddjurs Kommune.

Ifølge Syddjurs’ borgmester, Michael Stegger Jensen, er udviklingsplanen et naturligt skridt i områdets udvikling.

”Området omkring Nimtofte er i dag helt afgørende for turismeudviklingen på Djursland. Med Djurs Sommerland i spidsen tiltrækker området en stor del af de turister, som hele Djursland får glæde af i højsæsonen. Det næste naturlige skridt er, at vi udnytter potentialet for at udvikle området videre endnu. Det her er en plan som sætter rammerne for hvordan området kan udvikle sig bæredygtigt,” siger Michael Stegger Jensen.

Styrket overnatningskapacitet og flere attraktioner
I dag tiltrækker området mest turister i højsæsonen. Men med udviklingsplanen håber Syddjurs Kommune på, at flere turister vil søge mod området uden for højsæsonen. Derfor fokuserer planen blandt andet på at styrke overnatningskapaciteten og skabe flere attraktioner i området.

Efter planen skal der blandt andet etableres en ny feriepark tæt på Djurs Sommerland, der vil give plads til flere overnattende gæster. Syddjurs Kommune skriver, at der lægges op til en bæredygtig løsning, hvor stisystem og nybyggeri vil tage hensyn til områdets natur og landskab.

Kommunen skriver derudover, at der også kan etableres overnatning, legeland, badeland og restaurationer.

Godkendt i udvalg
Udviklingsplanen er ikke bindende for den videre planlægning i forhold til kommuneplan og lokalplaner. Den skal nærmere tænkes som fundament for den videre planlægning af området.

Syddjurs Kommune skriver, at udviklingsplanen blev behandlet politisk i Erhvervs- og planudvalget i Syddjurs Kommune den 11. januar 2023. Af mødets dagsorden fremgår det, at kommunens administration vurderer, at udviklingsplanen er et godt fagligt fundament for at igangsætte den videre planlægning. På den baggrund har Erhvervs- og planudvalget godkendt, at der skal arbejdes videre med planen i kommunalt regi.

 

Relaterede artikler:

Rekordår for Aarhusregionen

Aarhus-attraktioner: Turisterne er tilbage

Konferencehotel skal være endnu større