Nye charterruter fra Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn får to nye charterruter. Det er Århus Charter, som vil flyve til den kanariske ø Fuerteventura og det lokale rejsebureau, SunCharter, som vil flyve til Gran Canaria. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag. 

 

I 2007 benyttede 571.463 passagerer Aarhus Lufthavn. Virksomheden forventer, at komme ud af 2008 med et økonomisk resultat på niveau med 2007, hvor bundlinjen endte med et overskud efter drift og renter på 2,6 mio. kr. På nuværende tidspunkt er økonomien på niveau med samme periode for 2007, siger lufthavnsdirektør Ole Paaske.

 

»Vi forventer også, at den nye Djursland-motorvej vil resultere i flere rejsende fra Aarhus Lufthavn ,« siger Ole Paaske med henvisning til den nyåbnede motorvejsstrækning mellem Søften og Skødstrup.

 

De europæiske lufthavnes organisation, ACI Europe, konstaterede for nylig, at situationen i branchen er »den værste nogensinde«. Det er bl.a. de høje oliepriser og udsigten til lavkonjunktur, som ifølge organisationen presser de små lufthavne med færre end fem mio. årlige passagerer. De små lufthavne oplever lige nu lukkede ruter og færre passagerer.

 

»Den kommende vinter bliver hård for branchen. Men vores lufthavn er begunstiget af at være heldige med, at udviklingen alligevel trækker i vores retning,« siger Ole Paaske.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen