Dansk Kyst‑ og Naturturisme fokuserer på tre kerneområder inden for kystturisme; international synlighed, produktfornyelse og bedre destinationskvalitet. Arkivpressefoto fra Dansk Kyst‑ og Naturturisme.

Nye i bestyrelsen hos Dansk Kyst- og Naturturisme

Fire turismeprofiler er nye i bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme. De erstatter fire markante profiler, der har været med siden forretningsområdet i 2015 blev samlet i én organisation.

Turismen har under coronakrisen med lukkede landegrænser for alvor fået opmærksomhed på den politiske dagsorden. Det glæder man sig på en trist baggrund over hos den erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme, der nu byder nye kræfter velkommen i bestyrelsen.

De fire nye er Mette Bjerrum, direktør for Ringkøbing Skjern Museum, Jørgen Christensen, direktør for Small Danish Hotels, Torben Kylling Petersen, direktør for oplevelsesparken Universe, samt Tommy Kjærsgaard Jensen, direktør i Action House Løkken og medejer af blandt andet Løkken Klit Camping og Klim Strand Camping.

De erstatter Christian Woller, direktør i Legoland, Henrik B. Nielsen, direktør i Djurs Sommerland, Steen Slaikjær, direktør i Hvidbjerg Strand Feriepark, samt Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør for Wonderful Copenhagen.

Tre af de fire afgående bestyrelsesmedlemmer stopper, fordi fondens vedtægter tilsiger, at medlemmer maksimalt kan sidde i bestyrelsen i tre valgperioder.

Skal sikre langsigtet konkurrenceevne
De nye bestyrelsesmedlemmer skal, hedder det i en pressemeddelelse, bidrage til at sikre erhvervets konkurrenceevne på bagkant af COVID-19. Vigtigheden af bestyrelsens arbejde er ikke blevet mindre efter det seneste år, hvor coronarestriktioner betød en samlet nedgang for dansk turisme, men samtidig overvældende interesse fra danskerne for landets kyst- og naturområder, oplyses det.

”Vi er glade for at tilføje fire erfarne profiler til bestyrelsen og det vigtige arbejde, der ligger foran os,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, formand for bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme, og fortsætter:

”COVID-19-krisen har skabt et øget politisk fokus på kyst- og naturturismens betydning som vækstmotor for en lang række erhverv. På trods af et samlet fald på syv procent i antallet af overnatninger, har det seneste år cementeret, at gæsterne er vilde med de danske kyster og den vilde natur. Det momentum skal vi udnytte de kommende år.”

Kjeld Zacho Jørgensen er blandt også formand Rejsegarantifonden samt Kalaallit Airports, der står for at etablere, eje og drive tre nye lufthavne i Grønland.

Dansk Kyst‑ og Naturturisme er en erhvervsdrivende fond, der skal udvikle og skabe vækst i kyst‑ og naturturismen i Danmark. Fonden er ansvarlig for udviklingen af kyst‑ og naturturismen i hele Danmark og skal medvirke til at vende tilbagegang til vækst og vinde nye markedsandele.

Bestyrelsen i Dansk Kyst- og Naturturisme består nu med de fire nye medlemmer af Kjeld Zacho Jørgensen (formand), Jan B. Olsen, administrerende direktør for VisitDenmark, Direktør Pernille K. Lydolph, direktør for Destination Bornholm, Helle Reedtz-Thott, direktør for Gavnø Fonden, Per Dam, direktør for Sol og Strand Feriehusudlejning, Jørgen Christensen, direktør for Small Danish Hotels, Mette Bjerrum Jensen fra Ringkøbing-Skjern Museum, Torben Kylling Petersen, direktør for Universe på Als, samt direktør og medejer Tommy Kjærsgaard Jensen, Løkken Action House, Løkken Klit Camping og Klim Strand Camping

Relaterede artikler:

Dansk turismeplatform skal give millionomsætning

“Sommerpakken var samlet set en skidt konstruktion”

Lønforhøjelse til bestyrelsesformand i Grønland