Nye jyske lufthavnsrekorder

I Billund Lufthavn nåede stigningen i forhold til sidste år op på 16,7%, hvilket i reelle tal betyder 255.298 passagerer, skriver epn.dk.

 

Ifølge den nye lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen, var fremgangen for udenrigstrafikken 23,7%, hvilket svarer til 138.722 passagerer, mens indenrigstrafikken nåede helt op på 14.844 passagerer, hvilket er en vækst på 43,6%.

 

Fremgangen for chartertrafikken lyder på 5,4%, hvilket betyder, at 99.217 passagerer tog på charterferie med udgangspunkt i Billund, hvorfra de især søgte til Grækenland, Tyrkiet og Spanien.

 

Også Aalborg Lufthavn har kunnet slå sine egne rekorder i juni. Her er det især nye kunder fra det øst- og midtjyske område, der står bag væksten.

 

131.810 passagerer benyttede Aalborg Lufthavn i juni, hvilket er en vækst på 19,8% i forhold til samme måned sidste år. Indenrigstrafikken gik frem med 17,1% til 98.244, mens udenrigstrafikken havde 16.360 passagerer – en vækst på hele 71%. Antallet af charterpassagerer blev 17.206, hvilket betyder en vækst på knap 4%.

 

I Aarhus Lufthavn steg antallet af passagerer i juni med 18,8%, og her er det ifølge jp.dk især indenrigsflyvningen, der er drivkraften med en fremgang på 27%, mens chartertrafikken steg med 26,8%%. Udenrigsflyvningen havde også vækst i juni, men med mere beskedne 5,5%.

 

Plusset i lufthavnens charterflyvninger er resultatet af et forøget udbud fra de traditionelle charterbureauer i lufthavnen, Århus Charter, SunCharter og Nazar, samt det forhold, at Star Tour for første gang benytter Aarhus Lufthavn.

 

Det samlede passagertal nåede i juni op på 57.479 overfor et passagertal i juni sidste år på 48.395.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.