Nye Lufthansa-strejker rammer 150.000

lufthansaLUFTFART: Lufthansa har i dag og i morgen aflyst ca. 1.500 flyvninger pga. nye pilotstrejker. Aflysningerne rammer begge dage flere flyvninger fra Frankfurt og München til Københavns Lufthavn.

Lufthansa forventer i dag at gennemføre 2.184 af de ca. 3.000 planlagte flyvninger – og morgen 2.110 af det samme antal afgange.

I dag forventes Lufthansas langruter ud af bl.a. Frankfurt og München ikke at blive berørt, mens det vil være tilfældet i morgen, oplyser Star Alliance-medlemmet.

Lufthansa og pilotfagforeningen Vereinigung Cockpit (VC) kan ikke blive enige om en lønforhøjelse for flyselskabets ca. 5.400 piloter. Der var også strejker blandt VC’s medlemmer sidste uge og i weekenden.

Lufthansa-passagerer kan f.eks. på hjemmesiden Lufthansa.com se, om deres flyvning er berørt af strejken. Der er allerede nu mange aflysninger på Lufthansas to ruter fra Frankfurt og München til Københavns Lufthavn både i dag og i morgen.

Lufthansa forudser, at strejken i dag vil berøre 82.000 passagerer, mens det i morgen vil betyde problemer for 98.000 rejsende. Dermed har den seneste uges pilotstrejke hos Lufthansa ramt over 525.000 passagerer og betydet aflysning af 4.461 fly.

Familiemedlemmerne i Lufthansa-gruppen, bl.a. Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Germanwings og Swiss, flyver normalt.

Der er flere informationer på Lufthansas hjemmeside under rubrikken ”Current Travel Information.”