Nye momsregler – en win-win situation

Det er ikke fordi man skal bevæge sig bort fra mønsteret i EU, man skal blot gøre som flertallet af EU-landene, hvor det er reglen, at virksomhederne kan fradrage hotelmomsen 100% Det ville med det samme øge den betrængte branches omsætning med 25%, skriver dagbladet Børsen.

Men samtidig vil det skabe basis for etablering af 2.500 nye jobs, hvilket fremgår af nye rapporter fra Copenhagen Economics. Her fremgår det også, at staten ville miste 550 millioner kroner i momsindtægter, men da der spares på aktivering af ledige og tjenes på øgede skatteindtægter fra de mange i arbejde, ville staten få et nettoprovenu i størrelsesordenen 260 millioner kroner.

For det erhvervsliv, hvis aktiviteter er så afgørende for hoteldriften, er det naturligt at se mod vore nabolande Sverige og Tyskland, hvor hotelmomsen er henholdsvis 12 og 7 procent og hvor virksomheden har fuld fradragsret overfor de 25% moms i Danmark hvor kun 25% kan fradrages.

Formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen, understreger, at danske hoteller er bagud med 19% allerede inden man starter kampen for at få erhvervsvirksomhederne til at placere deres arrangementer i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.