Nye nedskæringer på vej til SAS

Nye spareplaner synes uundgåelige for SAS, der har kurs mod et massivt underskud i år, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Analytikerne venter, at SAS vil skære yderligere ned på kapaciteten. Selskabet besluttede i forsommeren at stille 11 fly i hangar, og siden er det besluttet at tage yderligere to fly ud af drift.

»Jeg forventer yderligere reduktion af kapaciteten,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker ved Sydbank.

Piloterne forudser, at ledelsen vil fjerne en del afgange i vinterhalvåret. »Jeg er forberedt på, at der vil komme yderligere besparelser, og at flere fly vil blive taget ud af drift. Markedsvilkårene er ikke gode,« konstaterer Mogens Holgaard, der er formand for piloterne i SAS Danmark.

Det er først og fremmest SAS i Danmark og Sverige, der kæmper med underskud. Forretningen i Norge går bedre, ligesom den oversøiske trafik er mindre hårdt ramt.

Ekstraregningen for brændstof vil belaste regnskabet for første halvår, der fremlægges i dag, og selv om olieprisen er faldet, så vil det koste dyrt for selskabet resten af året. Væksten i trafikken flader ud, fordi kunderne rejser mindre, når økonomien strammer til. Men det er svært at hæve priserne, fordi konkurrencen fra lavprisselskaber og andre operatører er hård.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.