Nye rejsevejledninger for Tyrkiet og Nepal

0
Konya.
Konya.

TURISME: Det danske Udenrigsministerium har opdateret sine rejsevejledninger for Tyrkiet og Nepal. I Tyrkiet skal man holde sig 10 km. fra landets grænse til Irak. Udenrigsministeriet fraråder nu ikke længere ikke-nødvendige rejser til Nepal.

I Tyrkiet fraråder Udenrigsministeriet nu rejser og ophold inden for en radius af 10 kilometer fra Tyrkiets grænse til Irak. Sikkerhedsniveauet for det øvrige Tyrkiet er uændret.

Rejsende har i almindelighed et problemfrit ophold i Tyrkiet, understreger Udenrigsministeriet og tilføjer: Der er en betydelig risiko for terrorangreb i Tyrkiet. Angreb har de senere år fundet sted flere steder i Tyrkiet, herunder i Istanbul. Terrorangreb er som udgangspunkt rettet mod tyrkisk militær, politi og politiske mål. Der finder mange terrorangreb sted i den østlige del af Tyrkiet.

Videre hedder det: ”Den seneste udvikling i forholdet mellem Tyrkiet og kurdiske og militante islamitiske grupper i konflikterne i Syrien og Irak, har skærpet sikkerhedssituationen i Tyrkiet. Der er meldinger om mulige angreb mod den offentlige transport i Istanbul.”

Udenrigsministeriet skriver også: ”Man bør udvise stor forsigtighed og kun benytte hovedfærdselsårerne og kun bevæge sig uden for hovedbyerne i dagtimerne og aldrig alene. I det østlige Tyrkiet bør rejsende udvise stor forsigtighed og undgå ophold i nærheden af politistationer, militærinstallationer og større offentlige bygninger.”

I Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning for Nepal står der nu, at man ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser til Nepal. Nepal er hårdt ramt af de ødelæggende jordskælv 25. april og 12. maj. De kostede over 9.000 livet. Infrastrukturen i landet er skrøbelig.

”Rejsende bør udvise stor forsigtighed og følge myndigheders anvisninger. Rejsende bør kun anvende anerkendte trekking-firmaer og guider med lokalkendskab,” hedder det i rejsevejledningen der tilføjer: ”Rejsende til Nepal opfordres til at udvise forsigtighed samt at holde sig løbende orienteret om udviklingen i sikkerhedssituationen.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz