Nye rekorder i juli på Øresundsbron

Trafikken og indtægterne fortsætter med at stige på Øresundsbron, og i juli blev der sat flere trafikrekorder. Det giver et øget resultat før renter, viser delårsrapporten for tredje kvartal.

Motorvejstrafikken er steget med 2,4% i løbet af årets tre første kvartaler, svarende til 503 køretøjer pr døgn, sammenlignet med samme periode sidste år. Fritidstrafikken steg med 6,2%, hvilket er 380 biler pr døgn. I juli blev der sat rekord både for antal biler i en måned og pr døgn. Fragttrafikken steg med 4,7% , hvilket er 60 lastbiler pr døgn. Der har været tilbagegang i pendling- og bustrafikken, sandsynligvis en følge af ændret svensk grænsekontrol.

Indtægterne er steget med 54 millioner kroner, og samtidig er driftsomkostningerne faldet med ni millioner. Resultatet før renter er på 1.112 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 72 millioner.

Sammenlagt giver det et resultat på 853 millioner kroner før værdiregulering, hvilket er en stigning på 35 millioner, sammenlignet med samme periode sidste år.

”Vi har haft en fantastisk sommer med stor fremgang, hvilket især skyldes indsatsen over for fritidstrafikken. Det kedelige sommervejr har fået folk til at tage på dagsture i stedet for til stranden, og en tur over på den anden side af Øresund, er et perfekt udflugtsmål”, siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør ved Øresundsbro Konsortiet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.