Nye tog under Kanalen

Eurostar_e320-250x158Mens de rejsende i stigende omfang vælger højhastighedstog frem for fly på de korte distancer mellem England og kontinentet, gør Eurostar klar til yderligere ekspansion.

Samtidig med sit 20 års jubilæum har Eurostar præsenteret sit topmoderne tog, e320, som skal indsættes i driften i slutningen af 2015. I første omgang var der bestilt 10 eksemplarer af det nye højhastighedstog. Nu er der bestilt yderligere syv.

Ud over basisruterne til Paris, Bruxelles og Lille betjener Eurostar en række destinationer, som f.eks. de franske alper, de schweiziske alper og Geneve.

Fra maj næste år åbnes en direkte forbindelse til Provence med stop i Lyon, Avignon og Marseille, fulgt i slutningen af 2016 med en direkte rute til Amsterdam med stop i Antwerpen, Rotterdam og Schiphol.

De nye tog er indrettet, så de kan benyttes til kørsel på kontinentet trods forskellige signalsystemer. De får plads til 900 passagerer, og øger dermed kapaciteten med 20% og har en topfart på 320 km/t.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.