Nyhavn Rejser afviser salgsrygter

Nyhavn Rejsers adm. direktør, Henrik Fuglsang (til venstre), og bureauchef Lars Mathiasen ved rejsebureauet 25 års jubilæum i maj i år.

Nyhavn Rejsers adm. direktør, Henrik Fuglsang (til venstre), og bureauchef Lars Mathiasen ved rejsebureauet 25 års jubilæum i maj i år.

REJSEBUREAUER: ”Det er ikke korrekt,” siger bureauchef og medejer af Nyhavn Rejser til forlydende om at rejsebureauet, et af Danmarks største på dyre navnlig oversøiske rejser, er ved at blive solgt.

”Det ville jeg have vidst, så rygtet er ikke korrekt. Det sker vel i snit en gang i kvartalet, at et salgsrygte om os opstår,” siger bureauchef i Nyhavn Rejser, Lars Mathiasen, der samtidig er en af det anerkendte og højt profilerede rejsebureaus fire ejer. En af de andre ejere er bureauets adm. direktør, Henrik Fuglsang, som er på krydstogt i denne tid.

Sædvanligvis velinformeret kilde oplyste tirsdag til standby.dk, at en kendt dansk koncern udenfor rejsebranchen havde købt eller står foran at købe Nyhavn Rejser. Rygtet indeholdt også information om, at en tidligere direktør i stort dansk charterbureau skulle være ny adm. direktør for Nyhavn Rejser.

”Hvis vi var blevet solgt, havde vi nok haft en plan for information af medarbejdere, leverandører, pressen osv. En sådan plan har jeg ikke set – og hvis der var ved at ske et salg, havde Henrik Fuglsang nok været her i huset og ikke på krydstogt,” siger Lars Mathiasen.

Nyhavn Rejser fejrer i år 25 års jubilæum. Det kom ud af sidste regnskabsår med et nettoresultat på 3,9 mio. kr. ud af en omsætning på knap 300 mio. kr. Bureauet har 60 medarbejdere.

”Vi regner i år med at omsætte på den anden side af 300 mio. kr.,” sagde Henrik Fuglsang til standby.dk forrige måned. Nyhavn Rejser har årligt ca. 20.000 gæster.

Nyhavn Rejser startede i al beskedenhed i en kælder i Nyhavn 6 – bureauet er flere gange flyttet til større lokaler, men er stadig i Nyhavn. Starten gik 1. maj 1988, hvor dengang 22-årige Pernille Lerberg åbnede Nyhavn Rejser.

Senere blev der behov for at forbedre rejsebureauets økonomi, det skete ved at familierne Fuglsang og Mathiasen i midten af 1990’erne købte Nyhavn Rejser. Pernille Lerberg er stadig i rejsebureauet.

Bureauet sælger kvalitetsrejser i den ofte dyrere ende af skalaen og er i dag et af Danmarks fire største bureauer for primært oversøiske leisurerejser – selv om det på hylderne også er begyndt at få kvalitetsrejser til Sydeuropa ligesom krydstogter er et marked i fremgang. Større på oversøiske leisurerejser er kun Albatros Travel, Horizons (Kilroy og Jysk Rejsebureau) og Kilroy Group Travel (Team Benns).